Τετάρτη, 26 Μαΐου 2010

Vista: Χαμένος χρόνος για Microsoft και χρήστες

Προσλαμβάνεις ταλαντούχους ανθρώπους, κάνεις ισορροπημένες επενδύσεις, προσπαθείς να καινοτομήσεις στους κατάλληλους χώρους, στοιχηματίζεις σωστά για το μέλλον και προσπαθείς να διατηρήσεις μια θετική γραμμή διάθεσης προϊόντων.
Κάποια από τα ανωτέρω συνιστούν ακαταλαβίστικη διάλεκτο, την οποία πάντως πολλά μεγαλοστελέχη χρησιμοποιούνκατ' επανάληψη (και κατά συρροή) στις παρουσιάσεις τους. Ούτως ή άλλως, αν δεν υπάρχει ταλέντο δεν υπάρχουν και πολλά περιθώρια για «σωστή» καινοτομία και αν οι επενδύσεις δεν γίνονται με σύνεση, καταλήγεις με μια φούσκα που ανά πάσα στιγμή μπορεί να...
σπάσει, οπότε αναρωτιέται κανείςγιατί τα «κεφάλια» μεγάλων επιχειρήσεων χάνουν τον χρόνο τους για να πουν τα πιο προφανή.
Τέλος πάντων, τις προϋποθέσεις της επιτυχίας που αναφέραμε στην αρχή, ανέλυσε σε πρόσφατή παρουσίασή του ο επικεφαλής της Microsoft, Στιβ Μπάλμερ, και ουδείς φαίνεται να εξεπλάγην από όσα άκουσε.
Αντίθετα, αυτό που έκανε μεγαλύτερη αίσθηση είναι ότι ο Σ. Μπάλμερ παραδέχθηκε εμμέσως πως τα Windows Vista ήταν... χάσιμο χρόνου για τη Microsoft. Κάπως έτσι δικαιωθήκαμε όσοι ομιλούμε την ελληνική και είχαμε βγάλει για τη συγκεκριμένη έκδοση των Windows παρατσούκλια όπως «Σβήστα» και «Νύστα». «Στο τέλος χάθηκαν χιλιάδες ανθρωπο-ώρες καινοτομίας», παραδέχθηκε ο διευθύνων σύμβουλος της Microsoft, σε μια συζήτηση με ομολόγους του από άλλες εταιρείες.
Κάπως έτσι δικαιώθηκαν και οι Αγγλοσάξονες, που έλεγαν πως τα Vista ήταν η... δοκιμαστική έκδοση των Windows 7. Οσοι έχουν χρησιμοποιήσει και τις δύο εκδόσεις λένε πως η μεταξύ τους διαφορά είναι χαώδης -ίσως αυτός να είναι και ένας από τους λόγους για τους οποίους η έκδοση 7 πραγματοποιεί μια πολύ καλή πορεία στις πωλήσεις της.
Η ιστορία θα γράψει, όπως φαίνεται, πως τα Vista ήταν (άλλη) μια δυσάρεστη παρένθεση με πολλά προβλήματα απόδοσης να τα συνοδεύουν από την πρώτη κιόλας ημέρα κυκλοφορίας τους. Καθόλου παράξενο που εταιρείες όπως η Apple ή η Google κέρδισαν σημαντικό έδαφος για να φτάσουν στο σημείο να αμφισβητούν τη θέση της Microsoft στο ψηφιακό στερέωμα. Ωστόσο (και συγχωρήστε μας την παρέκκλιση από το θέμα), αν η ηγεσία της Microsoft αναγνωρίζει έστω και με καθυστέρηση πως τα Vista δεν ήταν αυτό που έπρεπε να ήταν, μήπως να μας κάνει τη χάρη να «σκοτώσει» και τον Internet Explorer 6, ο οποίος πλέον συνιστά κάτι σαν απολίθωμα;
www.enet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου