Παρασκευή 21 Μαΐου 2010

Facebook: Σύντομα πιο εύκολες ρυθμίσεις απορρήτου

Facebook
Μετά τις πρόσφατες αντιδράσεις που δημιουργήθηκαν, ο επικεφαλής της δημόσιας πολιτικής του Facebook Tim Sparapani ανακοίνωσε σε ραδιοφωνική του συνέντευξη ότι η εταιρεία θα παρουσιάσει σύντομα πιο εύκολες ρυθμίσεις προσωπικού απορρήτου.

Οι αντιδράσεις αφορούν κυρίως την πολυπλοκότητα των ρυθμίσεων που παρέχει το Facebook σε κάθε χρήστη ο οποίος καλείται να επιλέξει τι είδους προσωπικές πληροφορίες θα είναι διαθέσιμες εκτός του κλειστού κύκλου φίλων του. Αν και το συγκεκριμένο θέμα απασχολεί αρκετό κόσμο από την έναρξη λειτουργίας του Facebook, εντούτοις οι αντιδράσεις έγιναν πιο έντονες μετά τη παρουσίαση του
OpenGraph api και του ανανεωμένου κουμπιού Like. Τα δύο χαρακτηριστικά έχουν ήδη ενσωματωθεί σε χιλιάδες ιστοσελίδες και δίνουν την δυνατότητα εμφάνισης εξατομικευμένων πληροφοριών για κάθε χρήστη του facebook ο οποίος τις επισκέπτεται, χωρίς αυτός να χρειάζεται να προβεί σε οποιαδήποτε ενέργεια.

Επιπλέον ο Tim Sparapani δήλωσε ότι η εταιρεία λαμβάνει σοβαρά τις παρατηρήσεις τoυ κόσμου και θα παρουσιάσει τις επόμενες εβδομάδες πιο εύκολες ζώνες ρυθμίσεων απορρήτου αν και ήδη το Facebook έχει δημιουργήσει ρυθμίσεις για κάθε τύπο πληροφορίας που ο κάθε χρήστης μπορεί να μοιραστεί με άλλους. Κλείνοντας επισήμανε ότι σε σύγκριση με άλλες εταιρείες οι οποίες δεν έχουν καθόλου παρόμοιες ρυθμίσεις, το Facebook θα πρέπει να δεχθεί τα εύσημα για τα εργαλεία που παρέχει.

Site: Wired

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου