Τρίτη 25 Μαΐου 2010

Πτήση τρόμου προς τη Σμύρνη!

Πτήση τρόμου είχαν οι επιβάτες αεροπλάνου -μεταξύ αυτών αρκετοί επώνυμοι- που απογειώθηκε από την Αθήνα με προορισμό τη Σμύρνη. Το αεροσκάφος, που μετέφερε τον γνωστό p.r. man Γιώργο Ντάβλα και πολλούς διάσημους φίλους του, πετούσε πάνω από τα παράλια της Χίου όταν χτυπήθηκε από...κεραυνό, με αποτέλεσμα να υπάρξουν έντονες αναταράξεις. Φυσικό επακόλουθο ήταν να επικρατήσει πανικός και τρόμος μεταξύ των επιβατών, που πήγαιναν για τριήμερο αναψυχής στη γείτονα χώρα, αλλά πολλοί είπαν ότι είδαν τον χάρο με τα μάτια τους!
Το θρίλερ για τους επώνυμους και μη επιβάτες άρχισε το μεσημέρι της Παρασκευής, που όλοι είχαν συγκεντρωθεί για check in στο «Ελευθέριος Βενιζέλος». Ο Γιώργος Ντάβλας, ο οποίος ξέρει να διοργανώνει τέτοια ταξίδια, υποδέχθηκε στο αεροδρόμιο τους είκοσι καλεσμένους του - ανάμεσα στους οποίους η Ναταλία Δραγούμη με τον σύζυγό της Εντι Ρόμπερτς, ο Νίκος Ψαρράς με την αγαπημένη του Ερρικα Μπίγιου, ο Γιώργος Λεμπέσης με τη σύντροφό του Σοφία Τραντίδου, η Εύη Αδάμ, η Σοφία Παθέκα, η Στέλλα Δημητρίου, η Αντζελα Ευριπίδη, ο σχεδιαστής Μιχάλης Μανιάτης και η κοσμική κυρία Δέσποινα Σαχίνη. Το ταξίδι είχε προγραμματιστεί από καιρό και οι διάσημοι καλεσμένοι του Γιώργου Ντάβλα το περίμεναν πώς και πώς. Αλλωστε, η Σμύρνη είναι ένας υπέροχος προορισμός, ενώ η διαμονή της famous παρέας προσφερόταν από κοσμοπολίτικο ξενοδοχείο στην Τουρκία.
Η απογείωση του αεροσκάφους έγινε με μία ώρα καθυστέρηση, αφού από τον πύργο ελέγχου του αεροδρομίου της γειτονικής χώρας τούς είχαν ενημερώσει για θυελλώδεις ανέμους και καταιγίδες. Ηταν δε πολύ πιθανό να ακυρωθεί η πτήση. Τελικά, όμως, στις 5.30 το απόγευμα -και παρά τις άσχημες καιρικές συνθήκες- το αεροπλάνο απογειώθηκε, για μια πτήση που οι επιβάτες της θα θυμούνται για όλη τους τη ζωή!
Οι παρέες στην καμπίνα του αεροσκάφους έκαναν μεταξύ τους πλάκα, γελούσαν και ετοιμάζονταν για την προσγείωση. Αλλωστε, η συγκεκριμένη πτήση διαρκεί μόλις σαράντα πέντε λεπτά. Ενας καφές, δύο κουβέντες και βρίσκεσαι στη Σμύρνη. Μέχρι εκείνη τη στιγμή και παρά την κακοκαιρία, τίποτα δεν προμήνυε αυτό που θα επακολουθούσε...
Ενα τέταρτο πριν από την προσγείωση και ενώ το αεροπλάνο πετούσε πάνω από τα παράλια της Χίου, χτυπήθηκε από κεραυνό στο δεξί φτερό. Ενας εκκωφαντικός θόρυβος ακούστηκε, που αναστάτωσε τους καλεσμένους του Γιώργου Ντάβλα αλλά και τους υπόλοιπους επιβάτες. Προτού καλά-καλά συνειδητοποιήσουν τι είχε συμβεί, από τη νεροποντή, άρχισαν συνεχείς αναταράξεις. Το αεροσκάφος στροβιλιζόταν για αρκετά λεπτά στον αέρα, προκαλώντας πανικό σε όλους.
Μετά το αρχικό «πάγωμα» ο τρόμος έφτασε στο ζενίθ! Ο ένας σκεφτόταν τα παιδιά του που δεν θα έβλεπε ξανά, άλλος έτρεμε και δεν μπορούσε να αρθρώσει λέξη, ενώ η Ναταλία Δραγούμη με λυγμούς κρατούσε φοβισμένη το χέρι του συζύγου της Εντι Ρόμπερτς και αναρωτιόταν αν θα έφταναν ποτέ στο προορισμό τους...
Οι έντονες αναταράξεις συνεχίστηκαν για αρκετά λεπτά και ο Γιώργος Ντάβλας -ως ήρεμη δύναμη- προσπαθούσε να καθησυχάσει τους καλεσμένους του, αλλά όλων η ανάσα είχε κοπεί από το έντονο στρες που προκαλείται σε τέτοιες κρίσιμες στιγμές.
Στο διάστημα αυτό κανείς από το πλήρωμα δεν τους ενημέρωσε για το τι είχε συμβεί, αφού ο έμπειρος πιλότος δεν ήθελε να προκαλέσει περισσότερο άγχος και πανικό στους επιβάτες. Ενα τέταρτο αργότερα -διάστημα που φάνηκε αιώνας σε όλους- το αεροπλάνο προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο της Σμύρνης. Ο πιλότος είχε ήδη ενημερώσει τον πύργο ελέγχου και στο αεροδρόμιο είχαν σπεύσει πυροσβεστικά οχήματα για το ενδεχόμενο άσχημης προσγείωσης, που συνήθως έχει ως συνέπεια το ξέσπασμα φωτιάς στο αεροσκάφος.
Πάντως, οι υπεύθυνοι φρόντισαν με το παραπάνω τους φιλοξενούμενούς τους, σε μια προσπάθεια να ξεχάσουν τον εφιάλτη που πέρασαν λίγη ώρα νωρίτερα. Ενα χαμάμ ήταν ό,τι έπρεπε για να χαλαρώσουν και στη συνέχεια να απολαύσουν τη Σμύρνη, το «Μαργαριτάρι του Αιγαίου», απ' όπου κατάγονται και πολλοί συμπατριώτες μας.
espresso

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου