Τετάρτη 7 Ιουλίου 2010

Οι πρώτες πληροφορίες για τα Windows 8

WinΜέσα από μια παρουσίαση που διέρρευσε πρόσφατα στο blog που διατηρεί ο Francisco Martin που ασχολείται με θέματα της Microsoft, δίνονται οι πρώτες ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες για τα Windows 8. Τα έγγραφα χρονολογούνται από τον Απρίλιο του 2010 και πιθανόν να αναφέρονται σε συζητήσεις της Microsoft με διάφορους κατασκευαστές υπολογιστών.

Στη παρουσίαση γίνεται αναφορά για τα εξής χαρακτηριστικά :


Γρήγορη εκκίνηση : Νέα μέθοδος η οποία θα συνδυάζει το Logoff με το hybernate και θα οδηγεί σε πολύ καλύτερους χρόνους εκκίνησης και τερματισμού των Windows.

Windows App Store : Στα πρότυπα του app store και market για iPhone και Android αντίστοιχα, μέσα από το Windows Store θα υπάρχουν διαθέσιμα χιλιάδες εφαρμογές και παιχνίδια για άμεσο κατέβασμα διαθέσιμα σε εκατομμύρια χρήστες από την πρώτη μέρα.

Αναγνώριση Προσώπου : Υποστήριξη αναγνώρισης προσώπου για πιο γρήγορη πρόσβαση στο σύστημα ενώ το σύστημα θα κλειδώνει αυτόματα μόλις ο χρήστης εγκαταλείψει τον σταθμό εργασίας.

Push button reset : Επανεγκατάσταση των Windows κρατώντας όλες τις προσωπικές πληροφορίες, εφαρμογές, ρυθμίσεις χωρίς back, απλά με το πάτημα ενός πλήκτρου.

Internet Explorer 9.0 : Ενσωμάτωση της τελευταίας έκδοσης του browser της Microsoft. Η πρώτη beta έκδοση αναμένεται τον Αύγουστο.

Αναλυτική βοήθεια : Πιο διεξοδική υποστήριξη και βοήθεια μέσω της οποίας ο χρήστης θα μπορεί να διορθώσει πιθανά προβλήματα από μόνος του.

Επιπλέον στα έγγραφα γίνεται αναφορά στο σχεδιασμό προϊόντων της Apple ενώ υπάρχει ειδική αναφορά στους υπολογιστές tablet και σε μεγαλύτερη υποστήριξη τους από το νέο λειτουργικό. Τα Windows 8 αναμένεται να κυκλοφορήσουν το 2012 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου