Δευτέρα 19 Ιουλίου 2010

Η βία δεν θα περάσει

"Για άλλη μια φορά χύθηκε αίμα. Δεν έχει περάσει ούτε ένας μήνας από τότε που σκοτώθηκε ένας αστυνομικός από μια βόμβα που κατάφερε να περάσει όλα τα συστήματα μέχρι το γραφείο του υπουργού. Τώρα ένας δημοσιογράφος και μάλιστα από αυτούς που δεν μασούσαν τα λόγια τους και ήξεραν πολλά για το πραγματικό βάθος της διαφθοράς στη χώρα μας.

Δυο άνθρωποι ταγμένοι στην προστασία του πολίτη, ο καθέναςμε τον τρόπο του εκτελέστηκαν απολύτως επαγγελματικά. Να φοβόμαστε για το που πάει η Ελλάδα μας? Ναι να φοβόμαστε. Όταν επαγγελματίες δολοφόνοι προσλαμβάνονται για να «ρυθμίσουν» θέματα και να τρομοκρατήσουν επαγγελματικές ομάδες και μάλιστα δημοσιογράφους πρέπει να φοβόμαστε για το μέλλον της Δημοκρατίας.

Δεν ξέρω αν ο Σωκράτης Γκόλιας είχε πραγματικά κάποια σχέση με το TROKTIKO. Ξέρω όμως ότι είχε ακουστεί πολλές φορές ότι πιθανά υπάρχει σχέση και πολλοί το θεωρούσαν σίγουρο. Κατά συνέπεια το μήνυμα είναι πεντακάθαρο και προς τα Blog. ΒΟΥΛΩΣΤΕ ΤΟ. Βουλώστε το γιατί δεν αστειευόμαστε, αυτό έγραφαν πάνω οι σφαίρες.

Οι μόνες φωνές που έχουν μείνει να αμφισβητούν και να σχολιάζουν είναι τα blog και σαφέστατα ενοχλούν. Αυτή η πολυφωνία και η μη "ελεγχόμενη" ειδησιογραφία παρενοχλεί τα συμφέροντα ορισμένων που έχουν ποντάρει σε μια οικονομικά και κοινωνικά κατεστραμμένη Ελλάδα.

Στη πρώτη ενέργεια έδειξαν ότι κανένα σύστημα δε μπορεί να σταματήσει τις βόμβες τους να φτάσουν μέχρι το γραφείο ενός υπουργού. Στη δεύτερη ότι δεν έχουν κανέναν ενδοιασμό να γαζώσουν έναν νέο άνθρωπο που κάνει την δουλειά του και να αφήσουν πίσω μια ορφανή οικογένεια.

Βουλώστε το για να μην πάρετε σειρά είναι το μήνυμα. Και εμείς οι Έλληνες που ακόμα δεν έχουμε ξεπεράσει το σοκ των μέτρων και της οικονομικής κατάρρευσης βλέπουμε πια και την βία να αναπτύσσεται ως μέσο ελέγχου. Γιατί αν βόμβες περνάνε μέχρι το γραφείο το υπουργού και αν όσοι μιλάνε γαζώνονται τι μπορεί να κάνει ο πολίτης?

Καλό ταξίδι δημοσιογράφε. Δεν νομίζω ότι θα πετύχει ο εκφοβισμός για τον οποίο επιλέχτηκες ως σύμβολο. Αν στ' αλήθεια το TROKTIKO είναι πνευματικό σου παιδί δεν νομίζω να σταματήσει. Θα σκάψει πιο βαθειά, θα αποκαλύψει πιο πολλά, στη μνήμη σου. Αυτό πιστεύω ότι θα κάνουν και όλα τα άλλα blog. Γιατί όταν του Έλληνα του λένε «βούλωστο» αυτός φωνάζει δυνατότερα."

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου