Παρασκευή, 9 Ιουλίου 2010

Αδήλωτα 1,5 εκατομμύρια καρτοκινητά1,5 εκατομμύριο καρτοκινητά παραμένουν αδήλωτα, ενώ πλησιάζουμε την ημερομηνία, κατά την οποία οι εταιρείες θα πρέπει να προχωρήσουν σε απενεργοποίηση συσκευών, οι κάτοχοι των οποίων δεν έχουν δώσει τα στοιχεία τους...
Βάσει του νόμου, αυτό θα γίνει από την 1η Αυγούστου, αλλα οι κάτοχοι δεν δείχνουν να συγκινούνται, δημιουργώντας νευρική κρίση στις εταιρείες.

Σύμφωνα με την "Καθημερινή", ήδη η Cosmote, που έχει τον μεγαλύτερο αριθμό αδήλωτων καρτοκινητών, θα υποβάλει αίτημα για παράταση στην Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών & Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ). Μεγάλο αριθμό μη ταυτοποιημένων συσκευών έχουν και η Wind Hellas και η Vodafone.

Τόσο το υπουργείο Υποδομών όσο και η ΕΤΤ, δύσκολα θα δεχθούν να υπάρξει παράταση, καθώς υπάρχει μεγάλη πίεση να προχωρήσει όσο το δυνατόν πιο γρήγορα το μέτρο, λόγω της αύξηση της εγκληματικότητας, αλλά και της πρόσφατης επανεμφάνισης των τρομοκρατών με το χτύπημα στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.

Ωστόσο, η αποτελεσματικότητα του μέτρου αμφισβητείται, καθώς όσοι επιθυμούν να μην δώσουν τα στοιχεία τους θα μπορούν να παίρνουν κάρτες SIM από άλλες χώρες της ΕΕ, όπου παραμένει σε ισχύ η ανωνυμία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου