Σάββατο 19 Ιουνίου 2010

Ενδιαφέρουσα έρευνα για τα Video Games



Βίαια βιντεοπαιχνίδια όπως το Call of Duty και το Resident Evil κάνουν τους παίκτες πιο έξυπνους σύμφωνα με νέα έρευνα του Πανεπιστημίου του Leiden και του Πανεπιστημίου του Άμστερνταμ.

Για αυτό το λόγο η ομάδα ερευνητών που ασχολήθηκε επί του θέματος πρότεινε την ένταξη παιχνιδομηχανών στα γηροκομεία.

Ειδικότερα, η συγκεκριμένη μελέτη αναφέρει
ότι τα βιντεοπαιχνίδια που ενέχουν δράση και σκοτωμούς βοηθούν στην γρήγορη σκέψη και σφυρηλατούν τους παίκτες ώστε να ανταπεξέλθουν στις ανάγκες του σύγχρονου τρόπου ζωής.

Μάλιστα αποκρούει κατηγορηματικά την άποψη που μέχρι τώρα ξέραμε όλοι ότι τέτοιου είδους παιχνίδια μετατρέπουν τους χρήστες σε εγκληματίες και παροτρύνει τους γονείς να αφήνουν τα παιδιά τους να παίζουν τους γκάνγκστερ και να λερώνονται με αίμα.

Όπως υποστηρίζει και η βοηθός καθηγητή Δρ Λορέντζα Κολτζάτο του τμήματος ψυχολογίας « Το να παίζει κανείς βιντεοπαιχνίδια βελτιώνει τα αντανακλαστικά του και καθιστά τον ίδιο τον παίκτη υπεύθυνο και ικανό να ξεπεράσει δύσκολα εμπόδια.

Και συνεχίζει λέγοντας ότι αυτός ο τρόπος σκέψης είναι πολύ πρακτικός και χρήσιμος στο σύγχρονο τρόπο ζωής, ενώ συμβουλεύει τους γονείς να μην φοβούνται για τα παιδιά τους αλλά να τα αφήνουν ελεύθερα να παίζουν τέτοιου είδους βίαια παιχνίδια.

Η εν λόγω έρευνα δημοσιεύτηκε στο επιστημονικό περιοδικό Frontiers in Cognition


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου