Τετάρτη 2 Ιουνίου 2010

Απίστευτη μήνυση, κατά της Google


Η Lauren Rosenberg από τη Utah των Ηνωμένων Πολιτειών πρωταγωνιστεί σε μια απίστευτη ιστορία δικαστικής παραφροσύνης. Η Rosenberg είχε μια περιπέτεια με την υγεία της πρόσφατα, όταν ένα αυτοκίνητο τη χτύπησε άσχημα την ώρα που περπατούσε. Μετά τη νοσηλεία της, η άτυχη αμερικανίδα αποφάσισε να μηνύσει την εταιρεία που -σύμφωνα
με την ίδια- ευθύνεται για το ατύχημα: τη Google.
Η Rosenberg ήθελε να πάει σε ένα συγκεκριμένο σημείο της πόλης όπου ζει και για να κάνει τη ζωή της πιο εύκολη κατέφυγε στην τεχνολογία. Έβγαλε, λοιπόν, το BlackBerry και ζήτησε οδηγίες για το ποια διαδρομή θα ακολουθήσει από τους Google Maps. Ένας από τους δρόμους που πρότεινε η υπηρεσία στη Rosenberg ήταν και η Deer Park Drive, η οποία όμως αποδείχθηκε ότι ήταν ένας πολυσύχναστος αυτοκινητόδρομος χωρίς πεζοδρόμιο. Σε εκείνο το δρόμο η άτυχη γυναίκα έπεσε θύμα τροχαίου.
Στη μήνυσή της, η Rosenberg κατηγορεί τη Google για απροσεξία και αμέλεια που είχε ως αποτέλεσμα λάθος οδηγίες και κατ' επέκταση το ατύχημα. Η Rosenberg διεκδικεί τώρα τα νοσήλια (περισσότερα από 100.000 δολάρια), καθώς και αποζημίωση για διαφυγόντα κέρδη.
Στη desktop έκδοση, οι Google Maps προειδοποιούν για δρόμους που μπορεί να μην έχουν πεζοδρόμιο, ωστόσο στο BlackBerry δε φαίνονται αυτά τα μηνύματα. Προφανώς, η Google δεν επέκτεινε την υπηρεσία αυτή και στα BlackBerry γιατί δε σκέφτηκε ότι υπάρχουν τόσο καθυστερημένοι άνθρωποι που ορμάνε σε έναν αυτοκινητόδρομο όταν τους το υποδείξει κάποιος.
πηγη e-pcmag

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου