Παρασκευή 18 Ιουνίου 2010

Αυτή είναι Ελλάδα! Με επική ανατροπή η πρώτη νίκη στο Μουντιάλ-Τα σενάρια της πρόκρισης

Τι και αν έμεινε πίσω στο σκορ από λάθος στο 15΄. Η Εθνική Ελλάδος πραγματοποίησε την καλύτερη της εμφάνιση τα τελευταία χρόνια και με γκολ των Σαλπιγγίδη,Τοροσίδη επικράτησε της Νιγηρίας και πέτυχε την πρώτη νίκη στο Μουντιάλ.

Πριν από λίγες μέρες όλοι πίστευαν πως οι διεθνείς ετοιμάζουν τις βαλίτσες της επιστροφής. Τώρα έχουν ήδη βγει τα κομπιουτεράκια για τα σενάρια της πρόκρισης.

Η βαθμολογία του ομίλου μετά την 2η αγωνιστική είναι η εξής: 


1. Αργεντινή 6β. +4 (5-1)
2. Ν. Κορέα 3β. -1 (3-4)
3. Ελλάδα 3β. -1 (2-3)
4. Νιγηρία 0β. -2 (1-3)
Καταρχήν κανείς δεν έχει αποκλειστεί και κανείς δεν έχει προκριθεί μετά τα αποτελέσματα της δεύτερης αγωνιστικής. Όλοι έχουν πιθανότητες και αυτό που πιθανότατα θα μετρήσει είναι η διαφορά τερμάτων, η οποία είναι το πρώτο κριτήριο σε περίπτωση ισοβαθμίας.
Την τελευταία αγωνιστική η Ελλάδα αντιμετωπίζει τη Αργεντινή και η Νότιος Κορέα τη Νιγηρία.
Σε περίπτωση νίκης της Εθνικής θέλουμε να μην νικήσουν οι Νοτιοκορεάτες αλλιώς όλα θα κριθούν στην διαφορά τερμάτων. Αργεντινή, Ελλάδα και Ν.Κορεά θα έχουν από 6 βαθμούς.
Σε περίπτωση ισοπαλίας θέλουμε νίκη της Νιγηρίας για να περάσουμε στους “16”. Αν, τώρα, έρθει και το άλλο ματς ισόπαλο η Κορέα φτάνει και αυτή τους 4 βαθμούς και εκεί θα μετρήσουν τα γκολ υπέρ. Αν δηλαδή η Ελλάδα έρθει 2-2 (άρα τέρματα 4-5) και η Κορέα 0-0 (τέρματα 3-4) τότε περνάμε.
Τέλος αν η Ελλάδα χάσει δεν περνάει στην επόμενη φάση ακόμα και αν η Νιγηρία κερδίσει στο άλλος ματς, αφού οι Αφρικανοί θα υπερέχουν στην διαφορά τερμάτων.
ΦΩΤΟ REUTERS

Απίστευτο πάθος από τους διεθνείς που έβγαλαν όλη τη ψυχή τους στο Φρι Στέιτ και έδωσαν απαντήσεις στους επικριτές τους. Διόρθωσε τα λάθη του πρώτου αγώνα ο Ότο Ρεχάγκελ που δεν δίστασε να ρισκάρει κάνοντας πιο επιθετική την ομάδα του στο 30ο λεπτό.
Στην αρχή του ματς, πάντως, τίποτα δεν μπορούσε να προϊδεάσει για τη συνέχεια. Η Νιγηρία κατάφερε να προηγηθεί στο 15΄όταν μετά το φάουλ του Ούτσε η ελληνική άμυνα και ο Τζόρβας αδράνησαν. Το γκολ αυτό “πάγωσε” τους διεθνείς που είδαν το σκηνικό της Κορέας να επαναλαμβάνεται.

Οι ισορροπίες του αγώνα, όμως, άλλαξαν στο 33ο λεπτό όταν ο Καϊτά κλώτσησε εκτός φάσης τον Τοροσίδη και αποβλήθηκε από τον διαιτητή Ρούις. Από κει και έπειτα η Ελλάδα πήρε τα ηνία του αγώνα κλείνοντας στα καρέ της τη Νιγηρία. Ο Δημήτρης Σαλπίγγιδης προειδοποίησε στο 40ο λεπτό, και λίγο αργότερα πέτυχε το πρώτο γκολ της Ελλάδας σε Μουντιάλ στέλνοντας στα ουράνια εκατομμύρια Έλληνες.

Σα να μην πήγαν καθόλου στα αποδυτήρια βγήκαν για το δεύτερο μέρος οι διεθνείς. Το σφυροκόπημα στην άμυνα της Νιγηρίας απέδωσε τελικά στο 71ο λεπτό. Ο Τζιώλης έκανε το σουτ, ο Ενιάμα δεν μπόρεσε να μπλοκάρει σταθερά και ο Τοροσίδης έστειλε την μπάλα στα δίχτυα ολοκληρώνοντας την ανατροπή.

Το γεγονός ότι η ελληνική ομάδα τελείωσε το ματς με 27!!! τελικές προσπάθειες έναντι 10 της Νιγηρίας, δείχνει εκτός από την απόλυτη υπεροχή της πως το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα δεν ξέρει μόνο να αμύνεται...
ΦΩΤΟ REUTERS
Οι συνθέσεις:
Ελλάδα (Ότο Ρεχάγκελ): Τζόρβας, Κυργιάκος, Παπασταθόπουλος (35’ Σαμαράς), Αβρ. Παπαδόπουλος, Βύντρα, Τοροσίδης, Κατσουράνης, Τζιόλης, Καραγκούνης, Σαλπιγγίδης, Γκέκας (79’ Νίνης). Νιγηρία (Λαρς Λάγκερμπακ): Ενγεάμα, Γιόμπο, Ταϊγουό (56’ Ετσιεζίλε, 79’ Αφολάμπι), Σίτου, Όντια, Ετούχου, Καϊτά, Χαρούνα, Ούτσε, Οντεμβίνγκι (46’ Ομπάσι), Γιακούμπου. Διαιτητής: Όσκαρ Ρουίς (Κολομβία) Γήπεδο: «Free State Stadium» (Μπλουμφοντέιν) Η βαθμολογία του ομίλου

Αργεντινή 6 2-0-0 5-1
Κορέα 3 1-0-1 3-4
Ελλάδα 3 1-0-1 2-3
Νιγηρία 0 0-0-2 1-3
Η επόμενη αγωνιστική

Αργεντινή-Ελλάδα
Νότια Κορέα-Νιγηρία
Τα κριτήρια ισοβαθμίας
1.Συνολική διαφορά τερμάτων
2.Καλύτερη επίθεση σε όλα τα ματς
3.Τα παιχνίδια μεταξύ των δύο ομάδων

Οι δηλώσεις των δύο "χρυσών" σκόρερ, Σαλπιγγίδη-Τοροσίδη:

















newsit.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου