Δευτέρα 7 Ιουνίου 2010

Συγκλονίζει η δολοφονία 80χρονου από δύο ανήλικες


Πρωτοφανές περιστατικό ωμής δολοφονίας ηλικιωμένου από ανήλικα κορίτσια συγκλονίζει την κοινή γνώμη των Σερρών και όλης της Ελλάδας. Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία από την προανάκριση, κίνητρο της «σφαγής» του 80χρονου ήταν η ληστεία. Ο συνταξιούχος του ΟΓΑ δολοφονήθηκε μόλις για 10 ευρώ στο xωριό Κερκίνη, Σέρρες, απόγευμα Κυριακής. Οι δύο ανήλικες, 15 και 16 ετών, χτυπούν την πόρτα του ηλικιωμένου, ο οποίος διαμένει μόνος του μετά τον θάνατο της συζύγου του πριν από δύο χρόνια. Εκείνος, ανυποψίαστος, ανοίγει την πόρτα και τις υποδέχεται σπίτι του. Τα κορίτσια επιχείρησαν με διάφορους τρόπους να παραπλανήσουν τον 80χρονο και να τον ληστέψουν. Όταν εκείνος αντιλήφθηκε
τις προθέσεις τους, άρχισε να καλεί σε βοήθεια.
Οι ανήλικες, που έφεραν ένα μαχαίρι-στιλέτο, χτυπούν με μανία το θύμα, καταφέρνοντας 15 χτυπήματα στην καρδιά και το στήθος του.
Το θύμα αρχικά αντιστάθηκε, γρήγορα όμως οι δυνάμεις του τον εγκατέλειψαν και εξέπνευσε. Τότε, οι ανήλικες άρπαξαν 10 ευρώ από τo πορτοφόλι του θύματος, κλείδωσαν εσωτερικά την πόρτα της εισόδου και διέφυγαν από το παράθυρο. Εν τω μεταξύ, έξω από το σπίτι του ηλικιωμένου είχαν μαζευτεί οι συγχωριανοί του, που είχαν ακούσει τις απεγνωσμένες του κραυγές.
Λίγη ώρα αργότερα, οι ανήλικες εντοπίζονται από αστυνομικούς έξω από το χωριό Κερκίνη. Αρχικά προσάγονται, αφού οι μαρτυρίες των περιοίκων τις «φωτογράφιζαν» ως ύποπτες. Κατά τη διάρκεια της προανάκρισης, «σπάνε» και ομολογούν το φρικτό έγκλημα.
Και οι δύο ανήλικες είναι Ελληνίδες και κατοικούν σε διπλανά χωριά των Σερρών. Η μία, μάλιστα, έχει συγγενείς που μένουν στην Κερκίνη, το χωριό του δράστη.
Πληροφορίες θέλουν το θύμα και τους δράστες να γνωρίζονται μεταξύ τους. Μάλιστα, η μητέρα του ενός κοριτσιού ήταν συμμαθήτρια του γιου του θύματος.
Πιθανό θεωρείται ότι, εντός των επομένων ωρών, θα συλληφθούν και οι κηδεμόνες των δύο κοριτσιών, για παραμέληση εποπτείας ανηλίκου.
Από την πλευρά της, η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Σερρών, που έχει αναλάβει τη διερεύνηση της υπόθεσης, προσπαθεί να «αποκρυπτογραφήσει» τα κίνητρα της στυγερής δολοφονίας, εξετάζοντας όλα τα ενδεχόμενα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου