Κυριακή 30 Μαΐου 2010

Εικονικό πληκτρολόγιο από τη Google

Κυκλοφόρησε το νέο εικονικό πληκτρολόγιο της Google το οποίο είναι διαθέσιμο σε 35 γλώσσες και θα διευκολύνει την πρόσβαση των χρηστών σε διαφορετικούς χαρακτήρες.


Η εταιρία μέσα από το blog της εξήγησε πώς θα λειτουργεί το εικονικό πληκτρολόγιο το οποίο θα εμφανίζεται σε πεδίο κειμένου οποιαδήποτε ιστοσελίδας αρκεί οι διαχειριστές της να τοποθετήσουν έναν
ειδικό κωδικό.
“Κάνουμε προσπάθειες ώστε να πάμε ένα βήμα παραπέρα τα εικονικά πληκτρολόγια με τη Google να το παρέχει σε 35 γλώσσες”, ανέφερε μεταξύ των άλλων ο μάνατζερ του προϊόντος, Manish Bhargava.
Όπως αναφέρει η Telegraph, οι χρήστες του διαδικτύου στο εξής όταν θα μπαίνουν στη δημοφιλή ιστοσελίδα αναζήτησης θα έχουν τη δυνατότητα να πατούν το εικονίδιο που βρίσκεται ακριβώς δίπλα από τη μηχανή και αμέσως θα ξεπροβάλλει ένα πληκτρολόγιο στη γλώσσα του κάθε χρήστη (υπάρχει και στα ελληνικά!).
“Οι πελάτες μας, μας έχουν δείξει πως οι άνθρωποι είναι πιο άνετοι να κάνουν αναζήτηση στη γλώσσα τους ωστόσο δυσκολεύονται στο να πληκτρολογήσουν συγκεκριμένους χαρακτήρες. Για να ξεπεραστεί αυτή η δυσκολία κάποιοι έπαιρναν τους ειδικούς χαρακτήρες από άλλες ιστοσελίδες μολαταύτα με το νέο πληκτρολόγιο αποφεύγεται αυτή η διαδικασία”, προσέθεσε ο Bhargava.
Οι χρήστες μπορούν να γράφουν είτε κλικάροντας στο εικονικό πληκτρολόγιο είτε χρησιμοποιώντας το κοινό που έχουν όλοι οι υπολογιστές. Το επόμενο διάστημα θα φανεί εάν το νέο προϊόν της Google θα κερδίσει τους χρήστες διαδικτύου παγκοσμίως.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου