Πέμπτη 20 Μαΐου 2010

Λ. ΤΖΕΝΑΜΟ – «Έφυγα από Κύπρο μόνο για τον Παναιτωλικό»





Πετύχαμε τον Λουίτζι Τζενάμο την ώρα που έπαιρνε στα χέρια του τα εισιτήρια με τα οποία σήμερα το απόγευμα πετάει για Αθήνα προκειμένου να ολοκληρώσει την συμφωνία με τον Παναιτωλικό. Ο 30χρονος πορτιέρε αφού ζήτησε λίγο χρόνο να διευθετήσει το ζήτημα με τα εισιτήρια μίλησε αποκλειστικά στο Sportnet για την νέα σελίδα που ανοίγεται στην καριέρα του, με τον ίδιο ιδιαίτερα ενθουσιασμένο...

Λουίτζι είχες προτάσεις από άλλες ομάδες τόσο στην Ελλάδα, όσο και στην Κύπρο και γιατί προτίμησες τον Παναιτωλικό;
Δεν ήθελα σε καμία περίπτωση να έρθω στην Ελλάδα, ήμουν ευχαριστημένος από την ποιότητα ζωής στην Κύπρο, είχα πρόταση από την Δόξα Κατωκοπιάς που με κάλυπτε, όμως όταν λέμε Παναιτωλικός δεν μιλάμε για ομάδα Β΄ εθνικής. Οι εγκαταστάσεις που έχω δει από το ίντερνετ έχουν ξεφύγει, η ομάδα έχει κόσμο και η διοίκηση μία φερεγγυότητα. Οπότε δεν το πολυσκέφθηκα. Είναι τιμή μου και ελπίζω (μένουν τα τυπικά) να τελειώσουν όλα ομαλά.

Έχεις πάει καθόλου στο Αγρίνιο;
Είχαμε ένα ραντεβού στην Αθήνα και σήμερα οριστικοποιήθηκε η συμφωνία. Σήμερα το απόγευμα έρχομαι στην Ελλάδα και περνάω από εργομετρικά.

Επειδή είπες για τις εγκαταστάσεις, ο Γ. Θεοδωρίδης όταν είχε έρθει πέρυσι το καλοκαίρι μου είπε ότι ούτε στην Γερμανία δεν είχε δει τέτοιες…
Μου το έχουν πει και εμένα πολλά άτομα του ποδοσφαίρου. Όταν σου λένε κάτι 10 διαφορετικά άτομα δεν χρειάζεται να το δεις. Έχω δει κάποιες φωτογραφίες από το ίντερνετ, αλλά είμαι σίγουρος για το τι θα συναντήσω.

Ξέρεις ο κόσμος της ομάδας είναι ιδιαίτερα απαιτητικός, αυτό σου δημιουργεί πίεση;
Καλά κάνει να είναι απαιτητικός ο κόσμος, έχει όνειρα και στηρίζει την ομάδα του. Οι εκάστοτε ποδοσφαιριστές πρέπει να τα δίνουν όλα. Βέβαια δεν μπορούμε να εκβιάζουμε καταστάσεις και να λέμε ότι πρέπει να ανέβουμε σίγουρα, αλλά να δίνουμε το 100% και ότι γίνει.

Οι άνθρωποι του Παναιτωλικού σου εξέθεσαν τους στόχους της ομάδας για τη νέα σεζόν;
Δεν μπήκαμε σε τέτοιες λεπτομέρειες αλλά θεωρώ δεδομένο ότι οι στόχοι είναι υψηλοί.

Η «περιπέτεια» στην Κύπρο πως ήταν;
Απόλυτα θετικά ήταν όλα όσα έζησα στην Κύπρο. Δίνω συμβουλή σε όλους τους Έλληνες ποδοσφαιριστές να έρθουν να αγωνιστούν. Σε καμία περίπτωση δεν είναι Σούπερ Λιγκ, αλλά είναι ένα πολύ καλό πρωτάθλημα. Έχει ομάδες δυνατές και γήπεδα άψογα. Να φανταστείς ότι στο γήπεδο που παίζαμε εμείς, αγωνίζονταν ακόμα 3 ομάδες και όμως κάθε Κυριακή ήταν χαλί.

Μία κουβέντα για την κατρακύλα του Αιγάλεω, έχεις περάσει μεγάλο μέρος της καριέρας σου…
Αυτή η κατρακύλα ήρθε με μαθηματική ακρίβεια, λανθασμένη νοοτροπία από τους διοικούντες. Ήταν δεδομένο ότι έπρεπε να αλλάξουν νοοτροπία, από την στιγμή που δεν έγινε, ήταν επόμενο…

Νίκος Γουρδούλης

πηγη: http://sportnet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου