Πέμπτη, 27 Μαΐου 2010

"Μεφεδρόνη - Το νέο ναρκωτικό!"

Συναγερμός έχει σημάνει στις αστυνομικές Αρχές πολλών χωρών μετά τους θανάτους που έχει προκαλέσει στη Βρετανία η μεφεδρόνη, ένα νέο φτηνό συνθετικό ναρκωτικό που πωλείται μέσω Διαδικτύου και κάνει θραύση στα κλαμπ της Ευρώπης. Περισσότεροι από 25 νεαροί έχουν χάσει τη ζωή τους μέχρι στιγμής σε όλο το Ηνωμένο Βασίλειο από το ναρκωτικό αυτό, αναγκάζοντας τη...βρετανική κυβέρνηση να το κατατάξει στη λίστα με τις απαγορευμένες ναρκωτικές ουσίες.Οι αγγλικές Αρχές αποφάσισαν, πριν από λίγες ημέρες, να κηρύξουν τη μεφεδρόνη παράνομη, έπειτα από μια σειρά θανατηφόρα περιστατικά από υπερβολική χρήση του ναρκωτικού που συνέβησαν μέσα στο Μάρτιο. Ο θάνατος της 24χρονης Λόις Γουότερς από το Γιόρκσαϊρ ακολούθησε, σε διάστημα λίγων 24ώρων, εκείνους των Λούις Γουέινραϊτ (18 ετών) και Νικ Σμιθ (19 ετών), οι οποίοι έχασαν τη ζωή τους έπειτα από συνδυασμένη χρήση μεφεδρόνης και αλκοόλ.
«Εφιστώ την προσοχή των νέων παιδιών στη μεφεδρόνη και τους ζητώ όχι μόνο να σταματήσουν να το λαμβάνουν, αλλά να ενημερώσουν τις τοπικές νοσοκομειακές Αρχές για οποιονδήποτε γνωρίζουν πως έχει κάνει χρήση του ναρκωτικού αυτού. Είναι ένα εξαιρετικά επικίνδυνο ναρκωτικό», δήλωσε ο αρχηγός της Αστυνομίας του Χάμπερσαϊντ στη Βρετανία Μαρκ Όλιβερ.
Η μεφεδρόνη, γνωστή στην «πιάτσα» των ναρκωτικών σαν «ντρόουν», «Μ-Κατ» και «μιάου μιάου», προκαλεί την ίδια ευφορία που δημιουργεί το ecstasy και οι αμφεταμίνες. Η επίδραση αρχίζει μισή ώρα μετά τη λήψη της και διαρκεί ως και τέσσερις ώρες. Ο χρήστης ενδέχεται να παρουσιάσει απότομες αλλαγές στη θερμοκρασία του σώματος, ταχυκαρδία, κρίσεις πανικού και μυϊκούς σπασμούς, ενώ έχουν αναφερθεί και περιπτώσεις χρηστών που είχαν παραισθήσεις. Πέρυσι, ένας νεαρός στη Βρετανία παραλίγο να αποκόψει το μόριό του υπό την επήρεια της μεφεδρόνης, ενώ πριν από λίγες ημέρες ένας άλλος συμπατριώτης του αυτοπυροβολήθηκε με περίστροφο στο κεφάλι.
Η μεφεδρόνη, ένα συνθετικό διεγερτικό που εξάγεται από την ουσία καθινόνη, παρασκευάζεται κυρίως στην Κίνα και φτάνει στην Ευρώπη με απολύτως νόμιμο τρόπο, δηλαδή μέσω Διαδικτύου, όπου εμφανίζεται συνήθως σαν «φυτικό λίπασμα». Με μια πρόχειρη αναζήτηση στο Ιnternet, ο ενδιαφερόμενος μπορεί να το αγοράσει σε μικρές ή μεγάλες ποσότητες σε μορφή σκόνης ή κάψουλας και να κάνει προσωπική χρήση ή να το διακινήσει. Σε αυτό συντελεί και η εξαιρετικά χαμηλή τιμή, μόλις 5-17 ευρώ ανά γραμμάριο. «Οι άνθρωποι πιστεύουν ότι οι θάνατοι από ναρκωτικά συμβαίνουν στις μεγάλες πόλεις, κάτι που δεν ισχύει. Θάνατοι από ναρκωτικά συμβαίνουν παντού», λέει ο Βρετανός ντετέκτιβ Νάιτζελ Κοστέλο, συμπληρώνοντας ότι δεν είναι τυχαίο που η χρήση της ουσίας έχει ήδη απαγορευθεί σε Δανία, Σουηδία, Νορβηγία, Γερμανία, Κροατία, Εσθονία και Ρουμανία.
sigmalive.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου