Παρασκευή, 21 Μαΐου 2010

Κλείνουν έξι αεροδρόμια στη Νορβηγία λόγω της ηφαιστειακής τέφρας


Οι νορβηγικές αρχές αποφάσισαν να διατάξουν το κλείσιμο σήμερα το απόγευμα και για μερικές ώρες ορισμένων αεροδρομίων στο βόρειο τμήμα της χώρας εξαιτίας του νέφους της τέφρας από το ισλανδικό ηφαίστειο...Το μέτρο, που θα ισχύσει από τις 14:00 ως τις 20:00, τοπική ώρα αφορά τα μικρά αεροδρόμια στις πόλεις Αντόγια, Νάρβικ, Μπαρντούφος, Εβενες και Τρόμσο.

Το νέφος της τέφρας από το ισλανδικό ηφαίστειο έχει προκαλέσει, από τότε που σημειώθηκε η πρώτη έκρηξη του ηφαιστείου στις 14 Απριλίου, το κλείσιμο και το εκ νέου άνοιγμα ενός μεγάλου μέρους του ευρωπαϊκού εναέριου χώρου.

Σύμφωνα πάντως με δημοσκόπηση της ταξιδιωτικής ιστοσελίδας airfarewatchdog.com., η ηφαιστειακή τέφρα δεν εμποδίζει τον κόσμο να προγραμματίζει ταξίδια στην Ευρώπη.

Η δημοσκόπηση που έγινε σε δείγμα 1.500 ατόμων που επιλέγουν το αεροπλάνο ως μέσο για τα ταξίδια τους, έδειξε ότι το 39% εξ αυτών εξακολουθεί να προγραμματίζει αεροπορικά ταξίδια και ότι οι εκρήξεις του ηφαιστείου δεν αποτελούν εμπόδιο στα σχέδιά του αυτά.

Το 54% δήλωσε ότι δεν είχε ούτως ή άλλο σκοπό να ταξιδέψει ενώ το 9% αναγκάσθηκε να αλλάξει σχέδια εξαιτίας των εκρήξεων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου